Kuchařka - Účastníci

3. září 2018 v 9:22 | Hrašule |  Ostatní
Zde jsou všechny vaše odpovědi do soutěže. Hlasovat bude náhodně vybraná porota, aby to bylo spravedlivé.
Hodnocení:

1. Fotka (0-5 bodů)
2. Text (0-5 bodů)
3. Jak moc Tě tenhle recept zaujal? (0-5 bodů)
0 = nejhorší, 5 = nejlepší, celkově můžete získat 15 bodů :)

1. Jenny
Jídlo: Krupicová kaše

Recept:
Cca 1 litr mléka
Cca 8 lžic krupice, dle chuti i více (záleží, na jak hustou kaši mám chuť)
1 lžička krystalového cukru
Na ozdobu kakao, čokoláda nebo dle chuti

Postup:
Do hrnce přidám mléko, lžičku cukru a přivedu k varu. Poté postupně vmíchávám krupici a za stálého míchání asi 10 minut nechám pomalu houstnout. Poté krupici dám na talíř, posypu kakaem, dám tam kostičky čokolády a zaliji máslem, které rozpustím v mikrovlnce.

Fotka:
http://jyxo.info/uploads/32/32a9dd6342eb0c09a7373d71b2fc53c1c0d77b82.jpg


2. Nelily
Jídlo: Čokoládový koláč


3. Gabzila
Jídlo: visnovy cheescake

Recept a postup:
(omlouvam se za chybejici diakritiku) nejprve jsem si rozpustila maslo a smichala jej s rozdrcenymi BEBE susenkami (ale k pouziti jsou susenky jakekoli suche, co ma kdo rad)davam tolik masla, aby byly susenky spojitelne ale porad si udrzovaly tvar formy, ve ktere to chceme pect.Ja koupila formy na jedno pouziti na kolac. Dame pect na cca 10minutek na 180nebo dokud susenky neztuhnou a zezlatnou. Pote smicham uslehanou slehacku (cely kelimek) s kremovym syrem Philadelphia (cele baleni) a 1hrnek cukru moucka) dokud neni vse hladce propojene. Po vychladnuti susenkove formy, naplnime tento podklad smichanym syrovym mixem. Na vrch muzeme dat jakekoli ovoce smichane se ztuzovacem,zelatinou, jak ma kdo rad,popripade kompotem,marmeladou.A mame hotovo:) dobrou chut;)

Fotka:

4. Jowerna
Jídlo: Božsky voňavý hruškový koláč se skořicovým krémem

Recept a postup:
Tenhle koláč je nejlepší se zralými hruškami, ale výborný bude i s jablky. Skládá se ze 3 částí - korpus, hrušky, krém. Vždycky když ho peču, sklidí úspěch, protože působí pracně (přitom vůbec není), navíc opravdu provoní celý byt.

Korpus - poctivé máslové těsto. Hrnek mouky, půl másla. Žádný cukr, jen jedna poctivá špetka soli. Smícháme, prohněteme a dostaneme drobenku. Přidáme asi 3 lžíce vody, tím se nám těsto spojí až na konzistenci, která se dá dobře rozválet. Do vymazané koláčové formy plát těsta vložíme, okrájíme okraje a odkrojky schováme.

Hrušky - co nejsladší, nakrájíme na plátky a vyložíme do korpusu. Pro usnadnění lze nakrájet i na kostičky. Do 32cm formy se mi vejdou 3-4.

Krém - kelímek zakysané smetany nebo bílého jogurtu (200ml) šleháme se 100g krystal cukru a třemi žloutky, přidáme lžičku skořice a podle potřeby mouku (mouka není nutná vždy, záleží na konzistenci smetany/jogurtu, dávám pro sychr lžíci). Vzniklým krémem zalijeme hrušky.

Ze zbylého těsta můžeme udělat proužky nebo třeba vykrájet hvězdičky, fantazii se meze nekladou.
Šup do trouby na 200°, půl-tři čtvrtě hoďky, dokud nebude koláč hezky opečený.

Pár tipů a vychytávek!
▪ po vložení těsta do formy vystřihneme z pečícího papíru kolečko, dáme na dno na těsto a zatížíme třeba fazolemi. Dáme do trouby zapéct na 12 minut/200°C. Poté odstraníme fazole, potřeme bílkem a ještě na minutu šup do trouby. Tím si zajistíme, že se těsto neyboulí a později nerozmáčí.
▪ bílkem potřete i horní vrstvu těsta na krému, chytne při pečení barvu a bude se krásně lesknout
▪ nejlepší je druhý den, když se rozleží.

Fotka:
http://denikroztrzitematky.cz/images/IMG-20180825-WA0000.jpg

5. marti236
Jídlo: Palačinky

Ahooj, moc ráda bych do soutěže přispěla se svým receptem na flambovanou chobotnici. Je výborná! Ale můj foodstyling těžce pokulhává, takže by se vám z toho akorát tak zvedal kufr :D.

No a jelikož jsem prostě prase..takový ty raw produkty, paleo, vegan, gluten free, sugar free .. zkrátka tohle všechno supr zdravé mě obchází velkým obloukem. Posílám recept na úplně obyčejné lívance

Recept a postup:
Použila jsem těsto na palačinky:
4 vejce
1/2 l plnotučnýho mléka
10 dkg másla (vytáhněte předem z ledničky, aby povolilo)
20 dkg hladké mouky
8 dkg cukr moučka (nebo vanilkový cukr)

Ručním mixérem smíchám všechno uvedené, včetně másla. Vytvoří se sice menší hrudky toho másla, ale to se rozpustí na pánvičce. Nevznikají mi pak na palačince/lívanci ty tvrdý hnusný okraje.

Naskládala jsem všechny placičky na sebe a každou namazala nutellou. Následně jen polít zakysanou smetanou a ozdobit (maliny, borůvky, banán, kešu, mandle..). Kalorická bomba na světě :D :)

Fotka:
http://img24.cz/images/54868975267924219820.jpg
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

Byl jsi tu?

Click

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama